Heel klein slakje

Gepost op 13 oktober 2013 in Macrofotografie

Heel klein slakje

Gisteren had ik op eens een idee. Het regent en waait buiten, waarom niet de natuur naar binnen halen? Ik heb een hele tijd geen foto’s meer gemaakt met mijn MP-E 65 mm en eigenlijk is het veel makkelijker om met deze lens binnen dan buiten te werken. Binnen had ik geen last van onderwerpen die op eens op de wind reageerden. De macro flitser zorgde ook voor voldoende licht.

Ik heb een aantal blaadjes en bloemen uit de tuin gehaald en op mijn salontafel gelegd. Binnen een van de bloemen zat er een verassing – een heel klein slakje die opeens over de blaadjes begon te wandelen. Ik heb deze kans meteen gepakt. Met slecht weer kan men ook leuke macro foto’s maken. :-)

 

I suddenly had an idea yesterday. It was windy and raining all day, why not bring some nature inside the house? It was a long time ago that I used my MP-E 65 mm lens and actually it is much easier to use this lens inside than outside. Inside the house I didn’t have to worry about my subject suddenly moving with every small blow of the wind. The macro flash also gave me enough light to work with.

I went outside to our back yard and got some leaves and flowers and put them on our living room table. There was a little surprise inside one of the flowers – a very tiny baby snail, which started walking over the leaves. I couldn’t miss that chance! So, with bad weather one can still take some fun macro shots. :-)

Share

slaakje 1

slaakje 2

slaakje 3

< Vorige bericht                          Volgende bericht >

2 Reacties

  1. Wat een leuke verrassing, dat slakje en een heel goed fotomodel, mooie warme herfstkleuren. Slim opgelost, toch nog de natuur kunnen fotograferen.
    groetjes Ghita

  2. Dat is nog eens een leuke verrassing! Daar kun je wel een uurtje mee vooruit op een regenachtige dag. Het zijn mooie foto’s geworden.

    Gr. René