Egyptische Mau kittens

Gepost op 10 mei 2013 in Huisdieren fotografie

Egyptische Mau kittens

Vorige week heb ik heel veel foto’s van de Egyptische Mau kittens gemaakt bij de Cattery van de Schooiertjes. Deze mooie kittens waren toen 6 weken jong en ze hadden heel veel zin in spelen. Samen met Hans Garretsen, hun eigenaar, hebben we een lichtopstelling gemaakt met een witte achtergrond en drie flitsers. Dit heeft goed gewerkt om de drukke, spelende katjes scherp vast te leggen. Hans zorgde ook voor veel afleiding zodat de kittens op de achtergrond wilden blijven :-)

De Egyptische Mau is één van de oudste huiskattenrassen. Hun oorspronkelijke bezitters waren de farao’s en de koningen van het oude Egypte. Het word “mau” betekent kat of zon en de Egyptenaren behandelde hun katten als goden. In jaren 50 van de twintigste eeuw werden deze katten door een Russische Princess in America geïntroduceerd. In Europa werden de Mau’s naar de Tweede Wereld Oorlog zo goed als uitgestorven en ze werden pas in jaren 80 opnieuw geïntroduceerd. Ze worden steeds populairder, maar het is nog steeds een zeldzaam ras. Op de website maugang.com kunt u nog meer informatie vinden over hun geschiedenis en eigenschappen.

Als grote kattenliefhebber heb ik heel erg genoten van deze vrolijke, nieuwsgierige kittens en het was een leuke uitdaging om ze te mogen fotograferen.

 

Last week I took a lot of pictures of the Egyptian Mau kittens at the Cattery van de Schooirtjes. These beautiful kittens were just 6 weeks old then and they loved to play. Together with their owner, Hans Garretsen, we arranged a light setting with a white seamless paper background and three speed-lights. This setting has worked really well to freeze these busy playful kittens. Hans also kept the kittens entertained, so they stayed playing on the background :-)

The Egyptian Mau is one of the oldest domestic cat breeds. Their first owners were the Pharaohs and the kings of the ancient Egypt. The word “mau” means “cat” or “sun” and the ancient Egyptians treated their cats as gods. In the 50s a Russian princess introduced the breed in the United States. In Europe the Maus were almost extinct after the World War II and they were reintroduced in the 80s. They get more and more popular but they are still rather rare. If you’d like to know more about the history and the character of the Egyptian Maus, visit the website maugang.com.

As a cat lover I really enjoyed taking pictures of these funny and curious kittens and it was a nice challenge to be able to photograph them.

Share

blog_maukittens

< Vorige bericht                     Volgende bericht >

2 Reacties

  1. Heerlijke foto’s van prachtige dieren met een hoog knuffelgehalte. Zal niet makkelijk zijn geweest om deze modellen te laten doen wat je voor ogen had.

    Toch even een vraagje: heb je zo belicht dat er geen schaduwen waren? Door de totaal witte achtergrond lijkt het bij een enkele foto of de poesjes zijn uitgeknipt en erin zijn geplakt. Een ietsje schaduw zou dat effect wegnemen.

    Groet, René

    • Dankjewel voor je reactie, René. Het is inderdaad niet makkelijk geweest om ze te fotograferen, ook omdat ze niet in het midden van de achtergrond wilden blijven, waar we de lampen op hebben ingesteld. Daardoor waren de schaduwen soms een beetje te aanwezig, maar misschien heb ik ze in sommige foto’s te veel weggehaald… Ik heb de poesjes niet uitgeknipt, maar de highlights van de witte achtergrond lichter gemaakt.