Stinzenplanten bij kasteel Hackfort

Gepost op 24 april 2013 in Fotowandelingen, Macrofotografie, Natuurfotografie

Stinzenplanten bij kasteel Hackfort

Gisteren ben ik even naar kasteel Hackfort geweest om de stinzenplanten te fotograferen. Stinzenplanten zijn verwilderde sierplanten die vooral veel op de oude buitenplaatsen voorkomen. Op dit moment groeien er veel bosanemonen, sterhyacinten en vingerhelmbloemen en een klein aantal kievitsbloemen rondom het kasteel Hackfort. Ze vormen een prachtige, kleurrijke tapijt. In de buurt van de bosanemonen hebben we ook een zeldzame paddenstoel anemonenbekerzwam gevonden. Helaas is het niet zo goed nieuws voor de bloemen omdat deze paddenstoel om de wortelstokken van de bosanemonen parasiteert en kan leiden tot plaatselijk afsterven van deze mooie bloemen. Als je het leuk vindt om macro foto’s te maken is het kasteel Hackfort in Vorden op dit moment zeker een bezoekje waard.

 

Yesterday I paid a visit to the Hackfort castle, this time to photograph the stinzen plants. Stinzen plants are wild ornamental plants commonly found on old estates. At this moment, there are many anemones, scillas, corydalis solida and a few fritillarias growing around the castle, forming a beautifully colourful carpet. Close to the anemones we found a rare fungus called an anemone cup. Unfortunately this isn’t that great for the anemones because this fungus preys on its roots and can lead to local dying off of these beautiful little flowers. If you love macro photography then the area around the Hackfort castle in Vorden is at the moment the place to be.

 

Share

 

stinzenplanten

sterhyacint

bosanemonen2

bosanemonen

kievietsbloem

vingerhelmbloem

Anemonenbekerzwam

bosanemonen bij het water

< Vorige bericht                       Volgende bericht >

2 Reacties

  1. Helaas is het wat te ver weg, anders was ik zeker even hier naar toe gegaan. Je geeft hier een mooie impressie van de plantengroei op dit moment.

    Gr. René

    • Dankjewel, René. Een vriendin van mij is vrijwilligster bij de natuurmonumenten en zij weet alles van de planten. Ze laat me altijd zien welke planten interessant zijn.