Mijn favoriete foto’s van 2011

Gepost op 31 december 2011 in Diversen, Natuurfotografie

Mijn favoriete foto’s van 2011

2011 is een heel druk jaar voor mij geweest. Ik heb een aantal foto excursies en workshops voor Fotoclub Berkelland begeleid op het gebied van macro- en portretfotografie. Ook ben ik webmaster geweest van de fotoclub website die ik helemaal zelfstandig in WordPress heb gebouwd. Tevens heb ik meerdere fotoshoots voor mijn werkgever Da Vinci Salonautomatisering en voor mijn vriendinnen en collega’s gedaan.

Dankzij de social media, zoals Google+, Facebook en Twitter heb ik veel inspiratie op internet kunnen ontdekken, om mijn fotografische vaardigheden te verbeteren. Zo ben ik de website van CreativeLIVE tegengekomen met schitterende fotografie en post-processing workshops. Ook heb ik zeer leerzame blogs ontdekt van Brooke Snow en Divas and Dreams, die ik regelmatig bezoek.

Hopelijk zal 2012 en rustigere jaar voor mij worden en ik zal meer tijd overhouden om weer gewoon te gaan fotograferen voor mijn eigen plezier en ook om mezelf verder te ontwikkelen.

Om dit jaar af te sluiten heb ik en lijst gemaakt van mijn favoriete foto’s die ik in 2011 heb gemaakt.


Share

  Januari

De winter in Nederland is vaak donker en grijs en om het tegen te gaan bezoek ik weleens een bloemist in Vorden die altijd veel bijzondere bloemen op voorraad heeft. Deze mooie anemoon heb ik er gevonden.

 

Anemone

 

 

 

 

 

 

 

 

Februari

In februari werd ik door een collega uit Fotoclub Berkelland gevraagd om foto’s te maken van zijn Egyptische Mau katten. De foto’s hebben we samen met de voorzitter van de fotoclub in zijn fotostudio in Eibergen gemaakt. Dit is mijn favoriete foto van de kat Spaghetti.

 

Spaghetti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maart

Ik ben altijd heel blij wanneer de winter over is en de lente begint. De tuin begint dan weer te kleuren met allerlei bloemen en ik kan me weer bezig houden met mijn favoriete macrofotografie. Ik ben heel blij met deze foto van forsythia. De gele kleur van de bloemen is in perfect contrast met de blauwe achtergrond van de lucht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

April

In april is mij gelukt om deze foto van allium te maken. Deze bloemen zijn niet makkelijk om te fotograferen, maar deze keer, weer door een perfecte achtergrond en de kleurencombinatie is het goed gelukt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mei

In mei werd ik door mijn collega Diane gevraagd om familiefoto’s van haar en haar tweelingzus en hun gezinnen te maken als een cadeau voor hun oma. Deze foto is mijn favoriet van deze shoot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juni

In juni heb ik voor de Macrofotografie werkgroep van Fotoclub Berkelland een excursie georganiseerd naar een Vijvertuin in Harfsen, waar ondanks een ochtend onweer hebben we veel mooie bloemen, hommels, bijen en vlinders kunnen fotograferen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juli

In juli hebben we samen met mijn vriend en schitterende reis naar het Canarisch Eiland La Palma gemaakt. Wij hebben er enorm genoten van het zachte weer en het prachtige landschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Augustus

In augustus ben ik met de Macrowerkgroep naar de camping van een van de fotoclubleden geweest om daar macro foto’s te maken. Helaas door de regenachtige zomer waren er niet zo veel mooie bloemen of insecten, maar deze sprinkhaan is mij nog even gelukt om te spotten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

September

Begin september heb ik Google+ ontdekt en de blog van macrofotograaf Alex Koloskov. Dankzij zijn advies heb ik een aantal pogingen gedaan om waterdruppelmacro’s te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober

In oktober ben ik begonnen aan een nieuw project – 40 Photo Challange van Divas and Dreams. Ik probeer elke week een foto te maken voor 1 van 40 onderwerpen. Dit is “Pure White.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

November

 

In November werd ik door mijn ex-collega Marloes gevraagd om een zwangerschapsfotoshoot . Wij hebben de foto’s in mijn keuken gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

December

In december door de kerstdrukte en de ziekenhuisopname van mijn vriend heb ik niet zo veel tijd gehad om te fotograferen. Wel heb ik even foto’s gemaakt tijdens het Kerstdiner van Da Vinci bij het Ruimzicht in Doetinchem. De moeilijkheidsgraad was hoog door zwarte muren en plafond in de zaal, maar ook deze keer heeft mijn camera en mijn ef-24-70 f/2.8 mij niet in de steek gelaten :-)

 

 

 

 

 

 

 

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar 2012 toe!